I torsdags kom ett mej från Teams Uservoice:

Skärmdump på mejl från teams uservoice
Alex meddelar att det snart är dags för nio rutors video i Teams.

Jag har röstat på ett förslag att utöka antalet samtidiga videoströmmar i Microsoft Teams och nu kom mejlet som berättade att det är på gång. Microsoft anlitar Uservoice som sin officiella förslagslåda.

Uservoice är ett företag baserat i San Francisco som låter företag samla in kundernas tyck och tänk om deras produkter och tjänster. Många stora drakar som Amazon, Google, Cisco och Microsoft använder tjänsten.

Det är också här vi hamnar när vi lämnar återkoppling inifrån Office-programmen.

Skärmdump som visar info om Uservoice från Outlook.

Ta en titt på https://microsoftteams.uservoice.com/ och kolla vilka förslag till förbättringar du vill rösta på. Idag (3 maj 2020) är toppförslagen, förutom att visa video för alla mötesdeltagare, möjligheten att logga in på flera konton samtidigt och separata chattfönster. Det senare håller på att rullas ut och flera konton jobbas det på.

Utöver att rösta på andras förslag kan du naturligtvis också föreslå egna idéer, eller rapportera buggar som du retat dig på. Uppenbarligen spelar det roll och vi blir lyssnade på. Med prenumerationstjänster som uppdateras kontinuerligt är det också större idé att påpeka brister och att komma med förbättringsförslag. Tiden då du fick vänta två år på att köpa nästa Office-version på en CD eller DVD är lyckligtvis passé sedan länge.

Men det är inte bara Teams du kan föreslå förbättringar för. Vill du bidra till bättre att göra-listor så posta en idé om ToDo . Eller varför inte rapportera är en app för dina att göra-listor eller säg din mening om Outlook.

Jim Naroski har en lång lista på Microsofts förslagslådor på Uservoice.

Har du inte tillgång till Teams, Microsoft 365 eller bara vill kolla in utbudet? Kolla in shoppen!

Vill du prata vidare om Teams i synnerhet eller digital utveckling i allmänhet? Här finns alla kontaktuppgifter.