Det händer mycket på Teamsfronten just nu. Några av de senaste nyheterna är 49, tittut-chat och ett enkelt sätt att lägga till egna bakgrundsbilder. Alldeles nyss kom 9 samtidiga videoströmmar i Teams, nu pratar vi om 49(!) samtidiga videoströmmar. Det finns dock ännu inget datum spikat för lansering. Men redan nu kan du chatta med Skype (konsument-Skype som vi nördar i branschen säger). Det vill säga att du kan skajpa, chatta och videosamtala med din gamla moster direkt från Teams. Detta har fungerat till Skype för företag länge, men att det nu fungerar med konsument-Skype kan ses som ännu ett tecken på att Microsoft förbereder en fullständig nedläggning av Skype för företag.

Många har efterlyst möjligheten att få chatten i eget fönster. Nu när vi väl har funktionen, blev det bättre eller sämre? Har vi tillräckligt många fönster öppna redan?

Ett inlägg som varit välbesökt på den här bloggen är Så här fixar du din egen bakgrundsbild i Teams. Nu behöver du inte längre kopiera och flytta bilder i Utforskaren eller Finder. Nu finns stöd för detta direkt när du väljer bakgrund:

bild som visar menyn för att lägga till egen bakgrundsbild i Teams.
Klicka på Lägg till ny och bläddra sedan fram din önskade bild.

Häromveckan provåkte vi ett Microsoft Teams Room – en färdig hårdvara för att förenkla och förbättra mötesupplevelsen i konferensrum. Rumssystem heter det på Microsofts svenska hemsida. Just detta var ett Crestron-system. Alla har väl nån gång lyckats skapa rundgång genom att vara med i mötet med flera datorer i samma rum med mikrofon och högtalare påslagna. Det är inte vackert. Men att dela skärm från en skärm som redan är med i mötet, via rumssystemet kan ge en tjusig bild. Nästan som konst, eller hur?

Bild av teamsmöte där samma bild delas i oändlighet.
Digital rundgång? Påminner om det gamla tricket med dubbla speglar.