Under pandemiåret har de flesta av oss vant oss vid nya sätt att mötas. Videokonferens var för många något som skedde sällan men idag är det vardagsmat för majoriteten av kontorsarbetare. Leverantörerna skruvar på sina tjänster och förbättrar existerande och skapar nya funktioner. Microsoft är inget undantag. Det har sannerligen skett många förbättringar och nyheter i Teams den senaste tiden. I den här artikeln lyfter jag fram några av mina favoriter.

Några favoriter har till och med fått en egen artikel. Se till exempel Dela ett mejl till Teams från Outlook och Presentera i Teams och samtidigt se applåderna. Tidigare presenterade funktioner som Grupprum, breakout rooms, nu tillgängliga i Teams har också utvecklats och förfinats.

Nyheterna kommer inte till alla samtidigt. De rullas ut per “tenant”, vilket innebär att ett företag/organisation kan ha fått den nya funktionaliteten medan andra inte fått den än. Vissa uppdateringar gäller också “klienten”, det vill säga själva programmet Teams som du har installerat på din dator eller mobil. Till och med stället där du letar upp nyheterna är nytt.

bild som visar menyn för att söka efter uppdateringar till Teams.
Tryck på de tre prickarna till vänster om din profilbild och ditt företagsnamn. Välj Sök efter uppdateringar.

På Microsoft 365 Roadmap finns möjlighet att följa vilka uppdateringar som är på gång. I skrivande stund 437 uppdateringar, varav 183 under utveckling, 61 under lansering och 193 lanserade.

Bild som visar aktuella uppdateringar för Teams per 5 juni 2021.
437 uppdateringar för Teams (5 juni 2021) på Microsoft 365 Roadmap

Nyheter kommer hela tiden. Hjälpen är ett bra ställe att hålla sig uppdaterad.

Bild som visar skylt med nyheter i Teams vid Hjälp-knappen.
Hjälpknappen längst ner till vänster är ett bra ställe för hjälp och nyheter.

Små skillnader som gör skillnad.

bild som visar varningsskylt för 5 minuter kvar i mötet.
Varningsflaggan att det är fem minuter kvar av den bokade mötestiden.

En favorit som dök upp en dag är varningen för fem minuter kvar i mötet. En bra påminnelse för oss som ofta blir så engagerade att vi glömmer bort tiden. Nu när så många av oss har helkaklat kalendern med digitala möten kan det vara bra att sluta i tid så vi inte kommer sent till nästa möte. 🙂

Bild över backknappen i Teams. När du hovrar över backknappen visas dina senast besökta ställen.
Bild över backknappen i Teams. När du låter muspekaren hovra över bakåtpilen visas dina senast besökta ställen.

En funktion som också känns helt självklar är listan över ställen där du tidigare varit. Genom att låta muspekaren hovra över bakåtpilen visas historiken. Microsoft har lite utförligare text kring funktionen.

Bild som visar menyalternativet för Galleri överst i Teams.
Att ha alla deltagare ovanför huvudbilden är väldigt bra vid presentationer.

Galleri överst är en funktion som också är vettig, inte minst vid presentationer. Se gärna mer i artikeln Presentera i Teams och samtidigt se applåderna.

Vilka är dina favoritnyheter i Teams?

2 kommentarer på “Nyheter i Teams – så hittar du dem

Kommentarer är stängda.